Verkeersongeval

Er gebeuren dagelijks veel verkeersongevallen in Nederland. Bij deze verkeersongevallen raken elk jaar enkele tienduizenden verkeersdeelnemers gewond. U kunt als verkeersdeelnemer bijvoorbeeld gewond raken bij een verkeersongeval als bestuurder of passagier van een auto, motor, scooter, fiets, scootmobiel of bus.   

Als u gewond raakt bij een verkeersongeval is het in ieder geval van belang dat u de toedracht goed vastlegt in een schadeformulier en dat deze ook door de wederpartij wordt ondertekend. Wanneer dit moeizaam verloopt, kunt u de politie vragen om hulp te verlenen. Het is ook belangrijk dat u de gegevens van getuigen noteert, indien dat mogelijk is.

Heeft u letselschade opgelopen door een verkeersongeval en vermoedt u dat de wederpartij aansprakelijk is? In dat geval kan uw schade waarschijnlijk worden verhaald op de veroorzaker van het ongeval.

Het is ook mogelijk dat u letselschade heeft opgelopen door een ongeval dat u zelf heeft veroorzaakt. Als u beschikt over een schadeverzekering inzittenden (SVI) of schadeverzekering opzittenden (SVO) dan kunt u uw letselschade wellicht vergoed krijgen via uw eigen verzekeraar.

Door onze kennis en ervaring kunnen wij een goede inschatting maken over de verhaalbaarheid van uw schade. De letselschadejuristen van TOP Letselschade helpen u kosteloos bij het verhalen van uw letselschade. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.