Smartengeld whiplash

Bij een whiplash kunt u smartengeld claimen. Een verkeersongeluk is een veel voorkomende oorzaak van dit soort letselschade. Na een kop-staartbotsing kunt u bijvoorbeeld nek- en/of rugklachten ondervinden. Na enig onderzoek blijkt het dan te gaan om een whiplash. Wilt u smartengeld na een whiplash ontvangen? TOP Letselschade zoekt graag voor u uit wat de mogelijkheden zijn.

Waarom heb ik recht op smartengeld bij een whiplash?

Wanneer u een whiplash heeft opgelopen, ervaart u doorgaans meerdere klachten. Denk hierbij aan hoofdpijn, concentratieproblemen, lichtgevoeligheid, armklachten, vermoeidheidsklachten en slaapproblemen. Wanneer u deze klachten ervaart, is het regelen van allerlei juridische zaken waarschijnlijk het laatste waar u aan wilt denken.

Helaas zijn dit soort klachten ook nog eens moeilijk aan te tonen bij de aansprakelijkheidsverzekeraar. Wij ondersteunen u hier graag bij. Terwijl u werkt aan uw herstel, gaan wij voor u aan de slag. Onze juristen hebben inmiddels jarenlange ervaring op het gebied van letselschade en zijn gespecialiseerd in het verhalen van smartengeld.

Wat is de hoogte van smartengeld bij een whiplash?

Wilt u weten op hoeveel smartengeld u recht heeft? Dat is sterk afhankelijk van de aard van uw ongeval en de klachten die u hieraan heeft overgehouden. Jaarlijks lopen meer dan 60.000 Nederlanders een whiplash op door een ongeval. In sommige gevallen zijn ze na 2 maanden klachtenvrij, terwijl anderen hun leven lang last blijven houden van chronische klachten.

Een whiplash kan zowel fysieke als mentale gezondheidsklachten met zich meebrengen en daarom is het berekenen van smartengeld een complexe aangelegenheid. Vaak worden in het verleden betaalde bedragen bij vergelijkbare ongevallen als maatstaf genomen voor de hoogte van de nieuwe claim. TOP Letselschade helpt graag om de juiste hoeveelheid smartengeld te berekenen en claimen.

Smartengeld na whiplash: twee voorbeelden

Om u een indruk te geven van de mogelijke hoogte van uw smartengeld, schetsen we hier enkele voorbeelden. Is er bijvoorbeeld een andere auto op de uwe gebotst, waardoor u een jaar later nog lichte nekklachten ondervindt? Dan is de kans groot dat de rechter meegaat in een bedrag van € 350 aan smartengeld.

Bent u daarentegen buiten uw schuld om aangereden op de fiets, waardoor u meerdere botbreuken oploopt en meer dan een half jaar lang volledig arbeidsongeschikt bent geweest? En heeft u hierdoor blijvende lichamelijke beperkingen, die u belemmeren in uw werk en dagelijks leven? Dan zal de hoeveelheid smartengeld die wordt uitgekeerd hoger uitvallen en bijvoorbeeld € 8.000 bedragen.

Hoe gaan wij te werk?

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek nemen we uitgebreid de tijd om te luisteren naar uw verhaal. Hierna zullen we bekijken welke informatie we precies nodig hebben om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Bij TOP Letselschade zetten we in op een volledige en maximale schadevergoeding. Hiervoor zullen we al onze kennis en krachten inzetten. Over de kosten hiervan hoeft u zich geen zorgen te maken, want wij vragen niet om een vergoeding. Alle kosten worden verhaald op de aansprakelijke partij.

Wat als ik deels zelf aansprakelijk ben?

Deze vraag krijgen wij vaak. Ook als u zelf gedeeltelijk aansprakelijk bent na een ongeval, hoeft u niets te betalen. Wij helpen u gratis met onze diensten. Hoe dit precies zit? De kosten worden opgesplitst. Een deel van de rechtshulp zal worden betaald door de wederpartij en het andere gedeelte nemen wij geheel voor onze eigen rekening.

Wat als ik zelf volledig aansprakelijk ben?

In dit geval heeft u bij een whiplash geen recht op smartengeld van een wederpartij. Wel kunt u uw schade wellicht vergoed krijgen via uw eigen verzekeraar. Hierbij is het van belang dat u beschikt over een schadeverzekering inzittenden (SVI).

Maakt u in deze situatie gebruik van de diensten van TOP Letselschade? Dan wordt de rechtshulp in de meeste gevallen vergoed door uw verzekeraar. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Smartengeld bij Whiplash: alles over uw schadevergoeding

In onze kennisbank staat allerlei informatie verzameld over letselschade. Zo is er onder andere informatie te vinden over het ontvangen van smartengeld bij een whiplash. Daarnaast kunt u hier meer informatie vinden wat betreft de wetgeving rondom andere oorzaken van letselschade.

Veel mensen hebben bijvoorbeeld vragen omtrent de regels bij letsel veroorzaakt door een dier. Wie is er aansprakelijk als een spelend kind wordt gebeten door een hond? Op deze pagina staan de regels en wetgeving wat betreft dit onderwerp uitgebreid omschreven.

Vraag meer informatie aan

Bent u slachtoffer van een whiplash en wilt u meer weten over het smartengeld waar u recht op heeft? Graag helpen wij u bij het bepalen en verhalen van uw rechtmatige schadevergoeding. Wacht daarom niet te lang en schakel de hulp in van een van onze deskundige specialisten. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u spoedig van dienst zijn en doen we er alles aan om uw zaak zo snel mogelijk op te lossen.

Neem direct contact op via het contactformulier op onze website, door te bellen naar 085 060 24 25 of door een e-mail te sturen naar info@topletselschade.nl. Wij helpen u graag om uw smartengeld na een whiplash te claimen!