Letselschade jurist

Overweegt u een letselschade jurist in te schakelen? Dat is zeker verstandig, want bij letselschade ondervindt u naast lichamelijke schade vaak ook geestelijke schade. Toch houdt u zich – vooral net na een ongeluk – liever niet direct bezig met allerlei juridische zaken.

Daarom kunt u ontzettend veel baat hebben bij de hulp van een professionele letselschade jurist. TOP Letselschade helpt u graag met het verhalen van uw schade bij de andere partij, terwijl u zich focust op uw volledige herstel.

Letselschade jurist: alleen voor slachtoffers

Top Letselschade werkt uitsluitend voor slachtoffers. Verzekeraars kunnen ons niet inhuren en wij zijn een volledig onafhankelijke partij. Doordat wij inmiddels al jaren uitsluitend werken met enkel slachtoffers, zijn wij uitgegroeid tot ervaren specialisten op het gebied van letselschade. 

Dit kunt terugzien in onze persoonlijke benadering en werkwijze, waarbij u als slachtoffer centraal staat. U krijgt door ons de beste jurist toegewezen op basis van uw specifieke situatie en behoeften. Zo bent u altijd verzekerd van het maximale resultaat. Een prettige gedachte!

Letselschade Jurist: kosten en aansprakelijkheid

Een jurist van TOP Letselschade streeft niet alleen naar een maximale schadevergoeding, maar is sowieso pas tevreden als hij u volledig van dienst heeft kunnen zijn. Het is belangrijk om te weten dat wij volledig gratis voor u werken. De kosten van onze dienstverlening worden namelijk bij de aansprakelijke partij in rekening gebracht.

Wanneer de zaak kan worden afgerond en u bent akkoord gegaan met de afwikkeling, dan wordt de volledige vergoeding naar uw bankrekening verzonden. Er worden zelfs geen kosten bij u in rekening gebracht als u gedeeltelijk aansprakelijk bent voor het ongeval.

Als u wel aansprakelijk bent voor het ongeval, kunt u in de meeste gevallen alsnog uw schade vergoed krijgen als u een schadeverzekering inzittenden heeft afgesloten. Onze jurist doet er in dat geval alles aan om alles naar tevredenheid af te handelen met uw verzekeraar.

Wat doet een letselschade jurist?

Heeft u onze hulp ingeschakeld, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor een gratis en eerste vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek zal onze letselschade jurist luisteren naar uw verhaal en uitgebreid de tijd nemen om de situatie in kaart te brengen. Na dit gesprek zullen wij direct een plan opstellen en u informeren over de mogelijkheden om uw schade vergoed te krijgen.

Wanneer het plan van start gaat, zullen wij eerst bewijs gaan verzamelen. U kunt hierbij onder meer denken aan een schadeformulier dat u heeft ingevuld, getuigenverklaringen of een proces verbaal. Met dit bewijs kunnen wij de aansprakelijkstelling, die we versturen naar de aansprakelijke partij of diens verzekeraar, goed onderbouwen.

De letselschade jurist kan merken dat het tijdens deze stap soms lastig is om de aansprakelijkheid vast te stellen. Op dat moment gaan wij voor u in gesprek met de verzekeraar. Heeft u het ongeluk zelf veroorzaakt? Dan doen wij namens u een beroep op de dekking van de verzekering, op basis van een schadeverzekering inzittende (SVI).

Contact met de verzekeraar

Natuurlijk is het prettig als u de oplopende schadeposten niet uit eigen zak hoeft voor te schieten. Onze letselschade jurist zal de verzekeraar daarom vragen om financiële voorschotten. We vinden het belangrijk om hierover regelmatig contact te houden.

Hetzelfde geldt wat betreft medische informatie. Wij benaderen uw artsen en behandelaren om medische informatie over uw letsel op te sturen. Op basis van deze gegevens zal onze medisch adviseur een medisch advies uitbrengen. Dit gebruiken wij als onderbouwing van uw schadevergoeding bij de verzekeraar.

Wanneer een letselschade jurist inschakelen?

De inzet van een letselschade jurist is in de meeste gevallen van letsel sterk aan te raden. Ook als u niet zeker weet of u recht heeft op een schadevergoeding, kan het de moeite lonen om contact op te nemen. Zelfs als u deels aansprakelijk bent voor een ongeval, kunnen onze juristen doorgaans kosteloos voor u werken en bijdragen aan een passende vergoeding.

Een veelgemaakte fout bij letselschade, is dat mensen te lang wachten met het inschakelen van een jurist. Hierdoor accepteren ze soms een aanbod tot schaderegeling van de aansprakelijke partij, waardoor ze in potentie (tien)duizenden euro’s mislopen. Deze situatie is eenvoudig te voorkomen door na uw incident zo snel mogelijk contact op te nemen met onze juristen.

Voorbeeld van schadevergoeding

Neemt u tijdig contact met ons op, dan weet u zeker dat u aanspraak maakt op de maximaal haalbare schadevergoeding. Houdt u bijvoorbeeld meervoudig letsel over aan een bedrijfsongeval, zoals een whiplash en een gebroken been? Dan zijn bedragen van € 15.000 zeker niet ondenkbaar als vergoeding. Het loont dus altijd om vrijblijvend informatie in te winnen!

Nu een letselschade jurist inschakelen

Tijdens het hele proces rondom letselschadebehandeling komen allerlei betrokkenen aan bod. Zoals een schaderegelaar, arbeidsdeskundige of herstelcoach. Wij staan u bij elke stap volledig terzijde en u kunt rekenen op uitstekende persoonlijke begeleiding van onder andere een ervaren letselschade jurist.

Kunnen wij u helpen bij het verhalen van een schadevergoeding? Wacht dan niet te lang en neem gerust contact met ons op. Dat kunt u eenvoudig doen door te mailen naar info@topletselschade.nl of door direct te bellen voor een afspraak naar 085 060 24 25. Wij koppelen u gegarandeerd aan de beste letselschade jurist op basis van uw casus.